Als je verse bloemkool koopt, houd je wel eens wat bloemkool over. Deze groente kun je goed invriezen, zodat je er op een later moment nog een ander gerecht mee kunt maken. Bloemkool invriezen is goed te doen, al moet je er wel rekening mee houden dat dat je vijf tot tien minuten van je tijd vergt. Daarna heb je echter een heerlijke groente op voorraad in je vriezer!

Hoe vries je bloemkool in?

De bloemkool van de groenteafdeling uit de supermarkt of gekocht bij de groenteman dien je schoon te maken en in roosjes te verdelen. Deze roosjes doe je vervolgens 1 tot 3 minuten in een pan met kokend water. Je bent nu de bloemkool aan het blancheren, oftewel: even kort koken.

Na het blancheren laat je de bloemkool uitlekken en vervolgens kun je de bloemkoolroosjes in een diepvriesbakje doen. Als je regelmatig groente uit je vriezer eet, dan is het niet direct nodig, maar als je slechts af en toe eten invriest, is het raadzaam om de datum van invriezen op het diepvriesbakje te vermelden.

Hoe lang is ingevroren bloemkool houdbaar?

Bloemkool is in de vriezer lang houdbaar. Je kunt de ingevroren bloemkool tot wel twaalf maanden in de vriezer bewaren.

Koop je in de supermarkt bloemkool uit het diepvriesvak? Let dan op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Ingevroren bloemkool is lang houdbaar, maar zelfs in de vriezer kan groente na een tijd bederven.