Als je een cake hebt gekocht of zelf hebt gemaakt is het mogelijk om de cake in zijn geheel of gedeeltelijk in te vriezen. Zo houd je de cake vers en kun je deze op een later moment serveren. Cake invriezen kan gemakkelijk en snel.

Cake invriezen uit supermarkt

Een cake die je koopt bij de supermarkt is vaak in plastic verpakt. Het is mogelijk om de cake in deze plastic verpakking thuis in de vriezer te bewaren. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de cake in te vriezen. Dan is het handig om de cake in een speciaal diepvrieszakje of in een diepvriesbakje in de vriezer te bewaren.

Zelfgemaakte cake invriezen

Heb je zelf een cake gemaakt, maar wil je deze (deels) invriezen? Dat kan! Zo kun je de cake op een later moment alsnog gebruiken. Zorg ervoor dat de cake goed is afgekoeld voordat je hem invriest. Zelfgemaakte cake invriezen gaat verder precies hetzelfde als supermarkt cake invriezen.

Kies een voor de diepvries geschikte verpakking voor je cake, zodat de cake luchtdicht wordt verpakt. Dit kan een plastic diepvrieszak zijn of een diepvries bewaardoos. Zo blijft je cake vers in de vriezer.

Houdbaarheid cake in vriezer

Als je een cake hebt ingevroren, blijft deze gedurende twee tot vier maanden houdbaar in de vriezer. Dit geldt zowel voor supermarkt cake invriezen als voor zelfgemaakte cake invriezen.