Cake invriezen kan gemakkelijk en snel. Het zorgt ervoor dat de cake langer vers blijft. Je kunt een cake in zijn geheel of gedeeltelijk invriezen in een luchtdichte verpakking gedurende 2 tot 4 maanden. 

Cake: vele soorten mogelijk

Er zijn veel soorten cake die je zelf kunt maken en die je in de supermarkt of bij de bakker kunt kopen. De bekendste variant is de standaard cake, ook wel grootmoederscake genoemd. Dit is een basis cake waarop veel andere cakes voortborduren. De grootmoederscake kun je thuis zelf maken of in de winkel kopen.

Veel mensen vinden zelfgemaakte cake lekkerder smaken dan in de winkel gekochte cake. Net zoals dat geldt voor pannenkoeken. Je moet echter wel tijd hebben om de cake zelf te bereiden. Heb je geen tijd? Dan is een gekochte cake een prima alternatief. Eventueel kun je een ‘simpele’ gekochte cake zelf nog wat opleuken door er wat botercrème en decoraties aan toe te voegen.

Cake invriezen uit supermarkt

Een cake die je koopt bij de supermarkt is vaak in plastic verpakt. Het is mogelijk om de cake in deze plastic verpakking thuis in de vriezer te bewaren. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de cake in te vriezen. Dan is het handig om de cake in een speciaal diepvrieszakje of in een diepvriesbakje in de vriezer te bewaren.

Indien je regelmatig voedsel invriest, is het handig om alles wat je in je vriezer plaatst te voorzien van een speciaal diepvriesetiket. Zo houd je overzicht van de inhoud van de diepvries en kun je eenvoudig het juiste bakje uit de vriezer pakken.

Zelfgemaakte cake invriezen

Heb je zelf een cake gemaakt, maar wil je deze (deels) invriezen? Dat kan! Zo kun je de cake op een later moment alsnog gebruiken. Zorg ervoor dat de cake goed is afgekoeld voordat je hem invriest. Zelfgemaakte cake invriezen gaat verder precies hetzelfde als cake die je bij de supermarkt hebt gekocht invriezen.

Kies een voor de diepvries geschikte verpakking voor je cake, zodat de cake luchtdicht wordt verpakt. Dit kan een plastic diepvrieszak zijn of een diepvries bewaardoos. Zo blijft je cake vers in de vriezer.

Houdbaarheid cake in vriezer

Als je een cake hebt ingevroren, blijft deze gedurende 2 tot 4 maanden houdbaar in de vriezer. Dit geldt zowel voor supermarkt cake die je wilt invriezen als voor de zelfgemaakte variant.

Handige glazen diepvriesbakjes

Kies bij voorkeur voor glazen diepvriesbakjes bij eten invriezen. Glas is de meest hygiënische optie om eten in de diepvries te bewaren. Met glazen bakjes heb je geen last van verkleuring door bijvoorbeeld rode pastasaus of inbranden van etensresten bij het opwarmen in de magnetron. Glazen diepvriesbakjes zijn vaak net iets duurder dan plastic bakjes, maar de glazen variant gaat veel langer mee.