Slagroomtaart invriezen is mogelijk, maar de smaak en textuur zullen veranderen. Als slagroomtaart goed verpakt de vriezer in gaat, dan is de taart ongeveer 1 maand houdbaar. Indien je de slagroomtaart op korte termijn wilt consumeren, dan is het beter om de taart in de koelkast te bewaren.

Slagroomtaart invriezen: feestelijk versierde taart

Slagroomtaart is een taart of gebakje met een laag slagroom die vaak versierd wordt met vruchten en chocolade. Deze taart is in Nederland enorm populair en wordt veel gebruikt bij het vieren van een verjaardag of andere feesten. Het is een heerlijke taart, die er feestelijk uitziet en ook nog met decoratie leuk versierd kan worden.

De slagroomtaart heeft meestal een biscuit als basis en een laagje jam in het midden. Vaak wordt er ook nog een laagje banketbakkersroom door gedaan om de taart wat extra smaak te geven.

Slagroomtaart invriezen: wanneer de vriezer in?

Het is mogelijk om slagroomtaart in te vriezen, maar het is wel een lastig product. Dit komt doordat slagroom erg gevoelig is voor lage temperaturen. De slagroom zal in de vriezer snel uitdrogen, wat je na het ontdooien ook terug kunt proeven. De slagroomtaart zal een mindere kwaliteit hebben, maar als je de taart op de juiste manier invriest kan deze alsnog lekker smaken! Liever een ander soort taart invriezen? Kies dan bijvoorbeeld voor appeltaart!

Wil je slagroomtaart op voorraad hebben in de vriezer? Dan kun je er ook voor kiezen om een reeds ingevroren slagroomtaart te kopen in de supermarkt. Deze taart is gemaakt met de bedoeling om een tijdje in de vriezer door te brengen. De ingevroren slagroomtaart zal dan ook niet veel aan smaak verliezen wanneer je deze ontdooit. Ingevroren slagroomtaart uit de winkel smaakt altijd net iets anders dan verse slagroomtaart, dus het is een keuze of je voor de reeds ingevroren versie gaat of niet.

Slagroomtaart invriezen: hoe verpakken?

Slagroomtaart invriezen kun je doen door de slagroomtaart in stukken te snijden. Vervolgens kun je de stukken gezamenlijk of afzonderlijk in diepvriesbakjes stoppen. Het is belangrijk dat de slagroomtaart goed luchtdicht verpakt wordt om de houdbaarheid te garanderen. Gebruik diepvriesetiketten om de verpakking te labelen en zet hier de datum en het soort product op. Plaats de slagroomtaart daarna achter in de diepvries bij een temperatuur van -18 graden Celsius.

Als je de taart vervolgens weer wilt eten, dan dien je deze rustig te ontdooien. Doe dit door het gebak in de koelkast te zetten, zodat de taart langzaam ontdooit en op koelkasttemperatuur komt. Het kan zijn dat de slagroom tijdens het invriezen en ontdooien wat uitdroogt, waardoor de smaak en de textuur anders kunnen zijn dan bij verse slagroomtaart.

Slagroomtaart in vriezer: hoe lang houdbaar?

Als je slagroomtaart invriezen tijdig hebt gedaan, dan is deze maximaal 1 maand houdbaar in de vriezer. Deze houdbaarheid is onder meer afhankelijk van de versheid van de slagroomtaart. Ook moet de temperatuur van de vriezer constant op -18 graden Celsius of lager staan omdat de houdbaarheid anders aanzienlijk korter zal zijn.

Slagroomtaart in koelkast bewaren

Aangezien de kwaliteit van slagroomtaart achteruit kan gaan in de vriezer, is het een beter advies om deze een paar dagen in de koelkast te bewaren. In de koelast zullen de smaak en de textuur minder snel achteruitgaan. Slagroomtaart in koelkast bewaren kan maximaal gedurende 3 dagen. Houd altijd de ‘tenminste houdbaar tot’-datum (THT datum) in de gaten en eet de slagroomtaart niet meer als deze datum is overschreden.

Handige glazen diepvriesbakjes

Kies bij voorkeur voor glazen diepvriesbakjes bij eten invriezen. Glas is de meest hygiënische optie om eten in de diepvries te bewaren. Met glazen bakjes heb je geen last van verkleuring door bijvoorbeeld rode pastasaus of inbranden van etensresten bij het opwarmen in de magnetron. Glazen diepvriesbakjes zijn vaak net iets duurder dan plastic bakjes, maar de glazen variant gaat veel langer mee.